lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Bratislava: Vianočná 1000 a 1 kvapka krvi sa tešila z účasti i finančnej zbierky Bratislava 5. decembra (TASR) - Jubilejný 10. ročník charitatívnej akcie Vianočná 1000 a 1 kvapka krvi ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 05.12.2017 categoryDenné správy

Bratislava 5. decembra (TASR) - Jubilejný 10. ročník charitatívnej akcie Vianočná 1000 a 1 kvapka krvi podporilo 80 dobrovoľných darcov najvzácnejšej tekutiny. V priestoroch mezanínu bratislavského Primaciálneho paláca, ktorý sa opäť zmenil na provizórnu transfúznu stanicu, nechýbali ani známi športovci a umelci, napríklad olympijskí víťazi – kanoisti Peter a Pavol Hochschornerovci či tanečník Jaro Bekr.Aj tento rok bola súčasťou akcie dražba, ktorej výťažok pomáha detským onkologickým pacientom. "Opäť sa dražili dresy hokejistov bratislavského Slovana, vrátane autentického dresu Borisa Sádeckého, v ktorom 'demitrovským' gólom prispel v zápase proti Lokomotivu Jaroslavľ k remíze 2:2," informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer. Tohtoročnou novinkou bola dražba cyklistického dresu s podpisom Petra Sagana. "Dres trojnásobného cyklistického majstra sveta vydražili za 11.000 eur, limitovanú sériu dresov ŠK Slovan Bratislava za 2912 eur a dres Borisa Sádeckeho vydražili v sume 3210 eur," spresnila Onufer. Na vianočnej dražbe bol tiež odovzdaný šek z verejnej zbierky z pracovísk magnetických rezenonacií skupiny Pro Diagnostic Group v sume 3000 eur.Celková vyzbieraná suma v hodnote viac ako 20.000 eur je určená pre občianske združenie (OZ) Deťom pre život na podporu detských onkologických pacientov a ich rodiny. Podporí aj projekt celoročnej prevádzky Auta pre deti na zabezpečenie individuálnej dopravy pacientov zo sociálne slabších rodín v Bratislave a okolí z ich domovov do nemocnice a späť.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...