lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: Londýn obmedzí dopravu, ulice sprístupnia chodcom a cyklistom Londýn 15. mája (TASR) - V centre britského hlavného mesta Londýn uzatvoria pre autá viaceré ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 15.05.2020 categoryDenné správy

Londýn 15. mája (TASR) - V centre britského hlavného mesta Londýn uzatvoria pre autá viaceré ulice, ktoré sprístupnia chodcom a cyklistom. Ide o snahu odbremeniť verejnú dopravu, ktorú v dôsledku pandémie koronavírusu používa obmedzený počet pasažierov. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na starostu Londýna Sadiqa Khana.Zmienený plán, ktorý sa týka aj hlavných trás mesta, podľa Khana zmení časti v centre Londýna na jednu z najväčších zón bez áut na svete."(Ochorenie) COVID-19 predstavuje najväčšiu výzvu pre sieť londýnskej verejnej dopravy v histórii TfL (Transport for London)," povedal. Spoločnosť TfL zabezpečuje dopravu v oblasti Veľkého Londýna."Všetci Londýnčania musia vyvinúť veľké úsilie a vo verejnej doprave dodržať bezpečný sociálny odstup aj v čase, keď sa karanténne opatrenia postupne zmierňujú," dodal Khan.Počet cestujúcich prepravených v londýnskom metre sa od marca, keď v krajine zaviedli prísne opatrenia sociálneho odstupu, znížil približne o 95 percent. O 85 percent zase klesol počet jázd vo verejnej autobusovej doprave.Doprava by sa mala obmedziť aj na mostoch Waterloo Bridge a London Bridge, ktoré vyhradia iba pre chodcov, cyklistov a linky autobusov, pričom rozšíria chodníky.Londýn je epicentrom pandémie koronavírusu v Británii, ktorá si v tejto ostrovnej krajine vyžiadala už takmer 34.000 životov.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...