lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: V meste Leicester pre nárast nakazených opäť zavedú obmedzenia Leicester 29. júna (TASR) - Britská vláda nariadila v pondelok v stredoanglickom meste Leicester pre ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 29.06.2020 categoryDenné správy

Leicester 29. júna (TASR) - Britská vláda nariadila v pondelok v stredoanglickom meste Leicester pre výrazný nárast v počte nakazených novým koronavírusom zatvorenie škôl a obchodov, ktoré nepredávajú tovar nevyhnutný pre život a ľudí zároveň vyzvala, aby zostali doma. Informovala o tom agentúra AFP.Obchodné domy či napríklad maloobchody s elektronikou, ktoré sa pre zákazníkov otvorili len pred dvoma týždňami sa tak znova zatvoria už v utorok a školy následne vo štvrtok, spresnila spravodajská stanica Sky News. Obmedzené bude podľa agentúry AP i cestovanie z a do mesta, ako aj v rámci neho. Britský minister zdravotníctva Matt Hancock vyhlásil, že kroky vlády zmierniť po troch mesiacoch obmedzenia súvisiace s koronavírusovou pandémiou sa odteraz na Leicester pre vysoký počet infikovaných vzťahovať nebudú."Musíme kontrolovať tento vírus. Musíme zaistiť bezpečnosť ľudí," povedal Hancock v dolnej komore parlamentu. Ľudí žijúcich v meste Leicester vyzval, aby "zostali doma čo najviac ako môžu". Celoštátne uvoľnenie reštriktívnych opatrení naplánované na 4. júla pre nich platiť nebude, dodal. Mesto navyše zriadi i testovacie centrum a všetky radnice v zasiahnutom grófstve Leicestershire dostanú ďalšie prostriedky určené na pomoc podnikom i ľuďom núteným zostať v samoizolácii. V Leicesteri evidujú desať percent zo všetkých pozitívne testovaných v Spojenom kráľovstve. Koronavírusom sa tam infikovalo 135 osôb na 100.000 obyvateľov.Opatrenia sa znova prehodnotia po dvoch týždňoch, uviedol Hancock s tým, že nebudú v platnosti "dlhšie než je to nevyhnutné". Okrem samotného Leicesteru sa budú vzťahovať aj na priľahlé oblasti.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...