lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia odporučila svojim občanom obmedziť cestovanie do Číny na minimum Londýn 28. januára (TASR) - Britské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo v utorok občanov Spojeného kráľovstva, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Londýn 28. januára (TASR) - Britské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo v utorok občanov Spojeného kráľovstva, aby do pevninskej Číny "cestovali len v nevyhnutných prípadoch". Informovala o tom televízia Sky News.Odporúčanie britského ministerstva prišlo po tom, čo sa v Číne začal koncom minulého roka šíriť nový koronavírus a na ochorenie, ktoré spôsobuje, už zomrelo viac ako 100 ľudí. Netýka sa však Hongkongu a Macaa.Zdroj z rezortu diplomacie pre Sky News tiež uviedol, že vo štvrtok by malo z Číny evakuovať lietadlo Britov, ktorí o to majú záujem. Na podrobnostiach evakuácie sa ešte pracuje.Čínske úrady 31. decembra 2019 informovali Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) o výskyte predtým neznámeho zápalu pľúc v meste Wu-chan. Čínski odborníci 7. januára identifikovali ako príčinu choroby nový koronavírus 2019-nCoV.Podľa najnovších údajov sa vírusom nakazilo vyše 4500 pacientov a potvrdených úmrtí na chorobu bolo v Číne 106. Prípady nákazy koronavírusom zaznamenali aj v Austrálii, vo Francúzsku, v Nemecku, Japonsku, Malajzii, Nepále, Singapure, Južnej Kórei, Thajsku, Vietname a v Spojených štátoch.WHO vyhlásila epidémiu koronavírusu za "stav núdze pre verejné zdravie v jednotlivých krajinách", ale odmietla ju vyhlásiť za "celosvetový stav núdze".

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: