lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


COVID-19: Holandsko hlási najvyšší týždenný prírastok nakazených od apríla Amsterdam 8. septembra (TASR) - Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v Holandsku dosiahol za uplynulý ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 08.09.2020 categoryDenné správy

Amsterdam 8. septembra (TASR) - Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v Holandsku dosiahol za uplynulý týždeň najvyššiu úroveň od konca apríla - zvýšil sa o 51 percent. Informovali o tom v utorok tamojší zdravotnícki predstavitelia, píše agentúra Reuters.Počet nových potvrdených prípadov sa za uplynulý týždeň (do utorka) zvýšil na 5427, pričom týždeň predtým ich pribudlo 3597. Celkový počet vykonaných testov sa pritom zvýšil o desať percent na vyše 180.000.V uplynulých týždňoch evidovali v Holandsku stabilný týždenný prírastok okolo 3500 prípadov infikovaných. Ešte predtým, začiatkom augusta, však došlo k ich zvýšeniu na viac ako 4000 za týždeň po tom, čo v krajine uvoľnili viaceré karanténne opatrenia. Najvyšší nárast nakazených za minulý týždeň zaznamenali v skupine osôb vo veku 20-24 rokov.K aktuálnemu nárastu prípadov došlo v čase, keď sa v krajine znova otvorili školy. Výrazné zvýšenie počtu infikovaných v súvislosti so školami sa však podľa zdravotníkov nepreukázalo. Ak sa tam aj nejaké prípady objavili, týkali sa dospelých, a nie žiakov.Celkovo evidujú v Holandsku 76.548 nakazených koronavírusom a 6244 úmrtí na ochorenie COVID-19.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...