lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


COVID-19: Južná Kórea po prvý raz nezaznamenala ani jeden domáci prípad nákazy Soul 30. apríla (TASR) - Južná Kórea vo štvrtok oznámila, že za 24 hodín nezaznamenala ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 30.04.2020 categoryDenné správy

Soul 30. apríla (TASR) - Južná Kórea vo štvrtok oznámila, že za 24 hodín nezaznamenala ani jeden domáci prípad nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2. Stalo sa tak po prvý raz, odkedy bola nákaza v tejto východoázijskej krajine pred viac než 70 dňami potvrdená. Informovali o tom agentúry AFP a Jonhap.Hoci boli v Južnej Kórei vo štvrtok potvrdené štyri nové prípady ochorenia COVID-19, všetky boli do krajiny zavlečené zo zahraničia. Touto potenciálne smrtiacou nákazou sa celkovo dokázateľne infikovalo 10.765 osôb, z ktorých 247 patogénu podľahlo.Nový koronavírus bol v Kórei po prvý raz potvrdený 18. februára. Prvé úmrtie na respiračné ochorenie COVID-19 hlásili bolo hlásené pred mesiacom. Väčšinu z doterajších obetí tvoria starší pacienti trpiaci aj inými ochoreniami.Soul ešte minulý týždeň oznámil, že bude plne hradiť liečbu infikovaných osôb bez ohľadu na ich štátnu príslušnosť.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...