lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


COVID-19: Počet obetí v Belgicku cez Veľkú noc presiahol štvortisícovú hranicu Brusel 14. apríla (TASR) - Belgické úrady v utorok oznámili, že počas Veľkonočného pondelka bolo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.04.2020 categoryDenné správy

Brusel 14. apríla (TASR) - Belgické úrady v utorok oznámili, že počas Veľkonočného pondelka bolo zaznamenaných 262 nových úmrtí spojených s ochorením COVID-19, čím celkový stav dosiahol počet 4157 obetí nového typu koronavírusu.Podľa tlačovej agentúry Belga bolo za posledných 24 hodín hlásených 530 nových potvrdených prípadov nákazy, čo znamená, že od vypuknutia epidémie v polovici marca dosiahol počet infikovaných 31.119 potvrdených prípadov. V priebehu pondelka bolo hospitalizovaných 242 nových pacientov s COVID-19 a 161 ľudí mohlo opustiť nemocnice.V súčasnosti sa v belgických nemocniciach nachádza 5336 infikovaných osôb, z ktorých je 1223 na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Z nich je 915 pacientov odkázaných na respiračnú pomoc za pomoci prístrojov, čo je pokles o 25 pacientov voči stavu z nedele.Belga zároveň upozornila, že predseda Konferencie biskupov Belgicka a kardinál Mechelensko-bruselskej arcidiecézy Jozef De Kesel bol dočasne nahradený vo svojej funkcii zo zdravotných dôvodov - tie však spojenie s pandémiou koronavírusu nemajú. Po ukončení liečby by mal kardinál De Kesel už o niekoľko týždňov pokračovať v plnení svojich povinností.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...