lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: Konskú DNA objavili aj v mäsových guľôčkach a mletých burgroch Praha 22. februára (TASR) - Prítomnosť konského mäsa v mäsových guľôčkach z hovädziny a bravčoviny ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Praha 22. februára (TASR) - Prítomnosť konského mäsa v mäsových guľôčkach z hovädziny a bravčoviny a v mletých hovädzích burgroch sa zrejme podarilo odhaliť českým veterinárom po podobných nálezoch v lasagniach. Štátny veterinárny ústav v Prahe realizuje ešte ďalšiu analýzu, ktorá by toto zistenie mala potvrdiť. Jej výsledky budú známe v pondelok, informovala dnes agentúra Mediafax.Podľa nej ide o 760 kilogramov guľôčok a 360 kilogramov predpripravených burgrov, ktoré sa až do ukončenia kontrol nesmú predávať a zostávajú pod kontrolou veterinárov.Ak sa podozrenie potvrdí, zvýši sa počet pozitívne testovaných produktov v ČR na štyri. Už skôr kontroly odhalili nedeklarované konské mäso vo výrobkoch Nowaco Lasagne Bolognese a Eisman Lasagne Bolognese.Aféra okolo podvodného využívania konského mäsa v produktoch, v ktorých nahrádza hovädzinu, vypukla v januári na Britských ostrovoch a medzičasom sa týka už celého radu európskych štátov, vrátane stredoeurópskych.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...