lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: Ministerstvo zdravotníctva upravilo protiepidemický systém PES Praha 5. januára (TASR) - Český minister zdravotníctva Jan Blatný v utorok predstavil upravený protiepidemický ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 05.01.2021 categoryDenné správy

Praha 5. januára (TASR) - Český minister zdravotníctva Jan Blatný v utorok predstavil upravený protiepidemický systém PES, ktorý do výpočtu rizika zahŕňa aj údaje o počtoch hospitalizovaných osôb. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.Ministerstvo zdravotníctva zmeny systému PES zaviedlo z dôvodu masívneho testovania občanov. Tie spôsobili nárast počtu potvrdených prípadov, čo skresľovalo štatistiky PES.Upravený systém PES bude od stredy započítavať i počty hospitalizovaných osôb, ktorým nákazu ochorením COVID-19 potvrdili až v nemocnici. Nahradí tým parameter o percentách pozitívnych testov na toto ochorenie, ktoré o súčasnom stave epidémie nemajú takú výpovednú hodnotu, píšu Novinky.cz.Táto zmena má ministerstvu zdravotníctva umožniť presnejšie predvídať vývoj epidémie. Pri spätnom započítaní hospitalizácií do rizikového skóre bude hodnota indexu podľa Noviniek.cz v porovnaní s doterajším indexom prísnejšia.Táto hodnota je pre expertov rozhodujúca v súvislosti so sprísnením alebo uvoľnením protiepidemických opatrení, pripomínajú Novinky.cz.V pondelok oba indexy dosiahli hodnotu 89 bodov, čo predstavuje najvyšší, piaty stupeň pohotovosti. Ten je v súčasnosti v krajine v platnosti.V Česku zaznamenali za pondelok 12.860 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a najmenej 71 súvisiacich úmrtí.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: