lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: Počet prípadov nákazy koronavírusom dosiahol 833 Praha 20. marca (TASR) - Česká republika v piatok večer potvrdila 833 prípadov nákazy koronavírusom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 20.03.2020 categoryDenné správy

Praha 20. marca (TASR) - Česká republika v piatok večer potvrdila 833 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 po tom, ako v priebehu piatku pribudlo 68 pacientov. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.V ČR doteraz vykonali viac ako 11.600 testov a štyria ľudia sa z nákazy vyliečili.Minister zdravotníctva Adam Vojtěch v piatok na Twitteri oznámil, že štvrtou vyliečenou je žena z Moravskosliezskeho kraja. Minister dúfa, že budú pribúdať ďalší. Prví traja ľudia sa uzdravili z choroby COVID-19 spôsobenej novým koronavírusom v pondelok 16. marca, boli zo severočeského mesta Děčín.V Česku zatiaľ nikto infekcii nepodľahol, ale štyria ľudia sa nachádzajú v kritickom stave.Americká firma vyrábajúca experimentálny liek Remdesivir na ochorenie COVID-19 schválila užitie lieku pre pacienta vo vážnom stave vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe. Liek už firma poslala, zatiaľ do ČR neprišiel, uviedol spravodajský portál Novinky.cz po 13.00 h.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: