lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: V nedeľu do večera zaznamenali 541 nových prípadov koronavírusu Praha 6. decembra (TASR) - V Česku v nedeľu do 18.03 h zaznamenali 541 nových ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 06.12.2020 categoryDenné správy

Praha 6. decembra (TASR) - V Česku v nedeľu do 18.03 h zaznamenali 541 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a ďalších 27 úmrtí, informoval spravodajský server Novinky.cz.V ČR od začiatku pandémie podľa údajov českého ministerstva zdravotníctva potvrdili celkovo 546.259 prípadov nákazy a 8865 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19.Aktívnych prípadov je v krajine 60.684 a 476.710 osôb sa z ochorenia vyliečilo. Hospitalizovaných je 4179 ľudí.V Prahe sa v nedeľu konali demonštrácie proti opatreniam, ktoré v súvislosti s pandémiou zaviedla česká vláda.Za sobotu v Česku zaznamenali 3308 nových prípadov nákazy, čo je o 641 viac ako pred týždňom, a tiež 59 súvisiacich úmrtí.Česko od štvrtka 3. decembra prešlo v rámci Protiepidemického systému (PES) zo štvrtého na tretí z celkovo piatich stupňov pohotovosti. Nový nárast v počte prípadov však spôsobil, že rizikový index českého Protiepidemického systému (PES) sa zvýšil o sedem bodov na 64, čo už zodpovedá štvrtému stupňu opatrení, uvádzajú Novinky.cz. Na opätovný prechod do štvrtého stupňa sa index PES musí udržať nad hodnotou 60 tri dni po sebe, pričom situáciu a sprísnenie opatrení posúdi vláda.Zhoršenie epidemiologickej situácie bude podľa ministra zdravotníctva ČR Jana Blatného jednou v hlavných tém pondelkového zasadania českej vlády, píšu Novinky.cz.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...