lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR má 19 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom Praha 6. marca (TASR) - Česká republika v piatok potvrdila nákazu novým koronavírusom u 19 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 06.03.2020 categoryDenné správy

Praha 6. marca (TASR) - Česká republika v piatok potvrdila nákazu novým koronavírusom u 19 ľudí, pričom za jeden deň tam pribudlo sedem nových prípadov. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz. s odvolaním sa na vyhlásenie ministerstva zdravotníctva.Ani jeden z pacientov nemá podľa ministra zdravotníctva Adama Vojtěcha vážny priebeh ochorenia. Medzi nakazenými je aj 12-ročné dievča a ročné dojča. Traja z nakazených sú v domácom liečení, medzi nimi aj ročné dieťa."Všetko sú to cestovateľské anamnézy s výnimkou jedného prípadu v Ústeckom kraji. Infikovaná žena sa ale nakazila v kruhu rodiny, ktorá cestovala v Taliansku," povedal Vojtěch. Sedemnásť z 19 pacientov bolo na území Talianska v posledných týždňoch. Jedna pacientka sa nakazila na konferencii v americkom Bostone.Český premiér v piatok po zasadaní Bezpečnostnej rady štátu povedal, že pri porušení pravidiel karantény, ktoré pre návraty z Talianska vyhlásilo ministerstvo zdravotníctva, hrozí pokuta až tri milióny korún. Ľudia, ktorí sa od soboty vrátia z Talianska, sú povinní kontaktovať lekára, ktorý rozhodne, či budú umiestnení do dvojtýždňovej karantény. V Taliansku sa v súčasnosti nachádza približne 16.500.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: