lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Česká vláda schválila vyslanie 30 vojenských lekárov na Slovensko Bratislava/Praha 2. decembra (TASR) - Česká vláda na dnešnom mimoriadnom zasadaní schválila vyslanie 30 vojenských ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava/Praha 2. decembra (TASR) - Česká vláda na dnešnom mimoriadnom zasadaní schválila vyslanie 30 vojenských lekárov na Slovensko. O pomoc požiadala slovenská vláda v súvislosti s núdzovým stavom v časti nemocníc po hromadných výpovediach domácich lekárov.O rozhodnutí kabinetu premiéra Petra Nečasa informovala agentúra Mediafax, ktorej to potvrdil zdroj oboznámený s rokovaním.Medzi vyslanými lekármi bude 11 chirurgov a 10 anestéziológov.Hoci česká armáda disponuje niekoľkými stovkami lekárov, viac ako tri desiatky ich vyslať nemôže, aby neohrozila krajinu v prípade vzniku mimoriadnej situácie. "Je to v súčasnosti maximum, bez ktorého sa môžeme zaobísť," uviedol pre Mediafax hovorca ministerstva obrany Jan Pejšek.Slovenská vláda požiadala v stredu Prahu o lekárov v odboroch chirurgia, anestéziológia, traumatológia a urológia. Slovenskí lekári podobne ako vlani českí vzniesli požiadavky na vyššie platy.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: