lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína: Nové domáce prípady koronavírusu zostávajú na nule, privezené pribúdajú Peking 21. marca (TASR) - Čínske úrady nezaznamenali ani počas piatka žiadne nové prípady nakazenia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 21.03.2020 categoryDenné správy

Peking 21. marca (TASR) - Čínske úrady nezaznamenali ani počas piatka žiadne nové prípady nakazenia koronavírusom SARS-CoV-2, ktoré by boli výsledkom prenosu priamo v provincii Chu-pej ako pôvodnom ohnisku epidémie alebo kdekoľvek inde na území Číny. Domáci prírastok nakazených pritom zostal na nule už tretí deň po sebe, informovala v sobotu tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie čínskej Národnej zdravotníckej komisie.V Číne však počas piatka pribudlo 41 prípadov, keď obyvatelia prišli infikovaní zo zahraničia, čo je dosiaľ najvyšší takýto počet za jediný deň. Z provincie Chu-pej tiež hlásili sedem nových úmrtí na ochorenie spôsobované novým koronavírusom.Úrady v Pekingu prijali celý rad opatrení, aby zabránili druhej vlne šírenia SARS-CoV-2. Ich súčasťou je povinná karanténa pre všetkých ľudí, ktorí pricestovali do hlavného mesta zo zahraničia, ako aj presmerovanie niektorých letov. Postupy v iných regiónoch sa rôznia.Čína dosiaľ zaznamenala 269 prípadov "privezenej" koronavírusovej nákazy. Celkove zasiahlo v Číne koronavírusové ochorenie už 81.008 ľudí. Podľa údajov zdravotníckej komisie 3255 pacientov zomrelo a 71.740 sa medzičasom vyliečilo.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...