lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína hlási najviac nových prípadov COVID-19 od konca júla Šanghaj 11. januára (TASR) - Pevninská Čína zaznamenala najväčší denný nárast prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 11.01.2021 categoryDenné správy

Šanghaj 11. januára (TASR) - Pevninská Čína zaznamenala najväčší denný nárast prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19 za viac ako päť mesiacov. Oznámili to v pondelok tamojšie zdravotnícke úrady v čase, keď sa naďalej zvyšujú počty nových infikovaných v provincii Che-pej obklopujúcej metropolu Peking, informovala agentúra Reuters.V provincii Che-pej zaevidovali 82 z 85 nových miestnych prípadov nákazy hlásených v nedeľu 10. januára, uviedla Národná zdravotnícka komisia v pondelkovom oznámení. Dva prípady hlásili v susednej provincii Liao-ning a jeden v Pekingu. Krajina tiež zaznamenala 18 ďalších prípadov zavlečených zo zahraničia.Celkový počet novoinfikovaných tak dosiahol 103, čo je najviac za jeden deň od 127 prípadov oznámených 30. júla.Hoci počty nakazených hlásené v uplynulých dňoch sú nízke v porovnaní s vrcholom epidémie v Číne z prvej časti roka 2020, úrady v snahe zastaviť šírenie ochorenia COVID-19 postupujú razantne, aby zamedzili rozneseniu vírusu po celej krajine.V meste Š’-ťia-čuang, metropole provincie Che-pej a epicentre nového výskytu koronavírusovej choroby, zaviedli lockdown. Ľudia a vozidlá majú zakázané odchádzať z mesta, v ktorom tiež zastavili verejnú dopravu.Zdravotnícka komisia oznámila aj 76 nových asymptomatických pacientov, čo je nárast oproti 27 takýmto prípadom z predošlého dňa. Čína týchto ľudí, ktorí sú nakazení vírusom SARS-CoV-2, nemajú však príznaky ochorenia, nezaraďuje medzi potvrdené prípady COVID-19.Celkový oficiálny počet potvrdených prípadov COVID-19 v pevninskej Číne dosiahol 87.536 a počet úmrtí zostal na čísle 4634.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...