lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína pre nový vírus predĺžila novoročné voľno Peking 27. januára (TASR) - O tri dni predĺžila čínska vláda týždňové voľno pri príležitosti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 27.01.2020 categoryDenné správy

Peking 27. januára (TASR) - O tri dni predĺžila čínska vláda týždňové voľno pri príležitosti osláv lunárneho nového roka po tom, čo sa v pondelok počet obetí nového koronavírusu v krajine zvýšil na 81. Číňania tak nepôjdu do práce a do škôl až do 2. februára. Informovala o tom agentúra Reuters.V úsilí zabrániť ďalšiemu šíreniu smrteľnej nákazy zostali zatvorené aj viaceré veľké podniky, alebo ich zamestnanci dostali nariadenie pracovať z domu.Epicentrum nákazy, mesto Wu-chan, navštívil čínsky premiér Li Kche-čchiang. Stal sa tak prvým vysokopostaveným štátnym predstaviteľom, ktorý od vypuknutia epidémie prišiel do tohto stredočínskeho mesta. Premiér oblečený v modrom ochrannom odeve a maske kontroloval snahy o zamedzenie ďalšieho šírenia vírusu a rozprával sa aj s pacientmi a zdravotníkmi, uviedla vláda.Počas osláv čínskeho nového roku, ktoré sa začali minulú sobotu, zvyčajne milióny obyvateľov cestujú do svojich rodných miest - pre obavy zo šírenia vírusu však mnohí museli svoje plány zrušiť.Doterajšia bilancia ľudí nakazených novým koronavírusom v Číne predstavuje 2744 prípadov - ide o 30-percentný nárast. Približne polovica z nich sa objavila v provincii Chu-pej, ktorého hlavným mestom je práve Wu-chan.Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. Jeho inkubačná doba je v priemere desať dní; najkratšia registrovaná doba bola len jeden deň a najdlhšia 14 dní.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...