lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína zruší cestovné obmedzenia v provincii Chu-pej Peking 24. marca (TASR) - Čínska centrálna provincia Chu-pej, kde sa minulý rok objavil smrtiaci ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 24.03.2020 categoryDenné správy

Peking 24. marca (TASR) - Čínska centrálna provincia Chu-pej, kde sa minulý rok objavil smrtiaci koronavírus, zruší po dvoch mesiacoch cestovné obmedzenia. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.Zdraví obyvatelia budú môcť odísť z provincie od stredy 25. marca. Mesto Wu-chan, epicentrum nákazy, zruší cestovné obmedzenia 8. apríla. Školy však zostanú v provincii Chu-pej zatvorené.Čína oznámila zákaz vstupu do Wu-chanu a jeho opustenia 23. januára a v nasledujúcich dňoch rozšírila tento zákaz na väčšinu provincie.Čínske úrady informovali v utorok o 78 nových prípadoch koronavírusu SARS-CoV-2 a štátne médiá varovali pred druhou vlnou nákazy. Prvý nový prípad za takmer týždeň hlásili tiež z Wu-chanu a tri ďalšie miestne nákazy z iných častí krajiny. Sedem ľudí ochoreniu COVID-19 podľahlo.Úrady oznámili, že až v 74 z nových prípadov ide o zavlečenie nákazy koronavírusom zo zahraničia, čo je najvyšší počet od začiatku marca a takmer dvojnásobok počtu hláseného v pondelok. V Pekingu, kde štát sprísňuje reštriktívne opatrenia, zaznamenali zatiaľ rekordných 31 nových "importovaných" prípadov, dodáva agentúra Reuters.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...