lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


DPA: Počet úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 presiahol v Rusku 50.000 Moskva 19. decembra (TASR) - Počet úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom presiahol V Rusku 50.000 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 19.12.2020 categoryDenné správy

Moskva 19. decembra (TASR) - Počet úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom presiahol V Rusku 50.000 po tom, ako tam za uplynulých 24 hodín zomrelo ďalších 585 ľudí. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA.Celkovo si epidémia v Rusku vyžiadala podľa úradov už 50.347 obetí. Rusko pritom podľa agentúry AFP zrejme uvádza nižšiu smrtnosť na COVID-19 než iné porovnateľné krajiny, čo vyvoláva obavy, že úrady pandémiu bagatelizujú.Podľa agentúry TASS sa počet nových prípadov nákazy za posledný deň zvýšil o 28.209 na celkových 2.819.429.Rusko je jednou z prvých krajín na svete, ktoré zaregistrovali očkovaciu látku proti chorobe COVID-19. Ide o vakcínu nazvanú Sputnik V, nazvanú podľa sovietskej kozmickej družice. Vývojári tejto vakcíny v novembri uviedli, že predbežné výsledky ukazujú, že má 95-percentnú účinnosť. Moskva a jej metropolitná oblasť začali 5. decembra s očkovaním ľudí z vysoko rizikových skupín vrátane zdravotníkov a učiteľov.Proti infekčnej chorobe COVID-19 sa v piatok dali zaočkovať aj dvaja ruskí kozmonauti Oleg Artemiev a Nikolaj Čub a niekoľkí zamestnanci centra prípravy posádok kozmických lodí, ktorí s kozmonautmi prichádzajú do priameho kontaktu.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: