lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Dallas: Nový prípad nakazenia ebolou je výsledkom porušenia postupu pri liečbe Dallas 12. októbra (TASR) - Porušenie postupu pri liečbe bolo príčinou nakazenia jedného zo zdravotníkov, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 12.10.2014 categoryDenné správy

Dallas 12. októbra (TASR) - Porušenie postupu pri liečbe bolo príčinou nakazenia jedného zo zdravotníkov, ktorí sa starali o pacienta s ebolou v nemocnici v Dallase, vírusom tejto smrtiacej choroby. Podľa agentúry Reuters to dnes uviedol vplyvný americký lekár Thomas Frieden, šéf amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC)"Sme hlboko znepokojení týmto novým vývojom," povedal v rozhovore pre stanicu CBS. Zdravotnícky pracovník v Texaskej presbyteriánskej nemocnici v Dallase, ktorý poskytoval starostlivosť zosnulému pacientovi s ebolou Thomasovi Ericovi Duncanovi, má po predbežných testoch pozitívne výsledky na toto nebezpečné ochorenie. Informoval o tom dnes vo vyhlásení Texaský úrad pre štátne zdravotnícke služby.Zdravotník mal v piatok večer mierne zvýšenú teplotu, preto ho umiestnili do izolácie a podstúpil náležité testy, uviedla nemocnica."Domnievam sa, že fakt, že sme nevedeli o zjavnom porušení postupu pri liečbe, je znepokojivý. Sme schopní zabrániť šíreniu eboly bezpečnou opaterou o pacientov," povedal Frieden.Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v americkom meste Atlanta teraz vykonáva ďalšie testy na potvrdenie nákazy u zdravotníckeho pracovníka, uviedla agentúra DPA.S infikovaným Duncanom bolo v priamom kontakte desať osôb.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...