lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


EÚ: EMA zatiaľ nerozhodla, či schváli aj vakcínu od spoločnosti Moderna Haag 4. januára (TASR) - Európska agentúra pre lieky (EMA) v pondelok oznámila, že zatiaľ ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 04.01.2021 categoryDenné správy

Haag 4. januára (TASR) - Európska agentúra pre lieky (EMA) v pondelok oznámila, že zatiaľ nerozhodla, či schváli vakcínu americkej spoločnosti Moderna proti ochoreniu COVID-19, informovala agentúra AFP. EMA chce v diskusii pokračovať v stredu 6. januára, keď mala rozhodnutie pôvodne prijať."Diskusia o vakcíne proti COVID-19 spoločnosti Moderna sa dnes neuzavrela a bude pokračovať v stredu," uviedla vo vyhlásení EMA so sídlom v Amsterdame.Vakcína od nemeckej spoločnosti BioNTech a amerického koncernu Pfizer je zatiaľ jedinou povolenou na jednotnom trhu EÚ na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Podáva sa v dvoch dávkach a očkovanie vo väčšine členských krajín EÚ sa začalo 27. decembra 2020.Európska komisia v mene členských štátov EÚ objednala od spoločnosti Moderna prvotnú dávku 80 miliónov vakcín s možnosťou dokúpenia ďalších 80 miliónov dávok. Aj vakcína od Moderny sa bude podávať v dvoch dávkach.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...