lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Farmaceutický priemysel skúma 145 potenciálnych liekov na COVID-19 Ženeva 30. apríla (TASR) - Viac než 140 látok testujú farmaceutické spoločnosti v rámci úsilia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 30.04.2020 categoryDenné správy

Ženeva 30. apríla (TASR) - Viac než 140 látok testujú farmaceutické spoločnosti v rámci úsilia o vyvinutie lieku na koronavírusovú chorobu COVID-19.Medzi potenciálnymi liečivami je 77 takých, ktoré boli vyvinuté na iné choroby, zatiaľ čo 68 je vyvíjaných aktuálne, uviedol vo štvrtok Thomas Cueni, šéf Medzinárodného združenia farmaceutických výrobcov a asociácií (IFPMA) na brífingu v Ženeve s tým, že 25 spoločností už spustilo klinické skúšky.Riaditelia hlavných farmaceutických firiem zdôraznili, že pristúpili k vzájomnej spolupráci a výmene informácií s cieľom urýchliť výskum a vývoj účinného lieku. "Tento priemysel, ktorý je zvyčajne veľmi súťaživý, sa teraz spojil," vyhlásil Cueni.Spoločnosti pracujú na rozličných prístupoch k boju proti novému typu koronavírusu, ktorý si celosvetovo vyžiadal už vyše 200.000 mŕtvych. Vírus sa rozšíril koncom minulého roka z Číny.Kým spoločnosť Pfizer hľadá spôsob, ako zamedziť množeniu vírusu, firmy CSL Behring a Takeda spojili svoje sily na vývoj imúnnej terapie skombinovaním protilátok od zotavených pacientov. Iné spoločnosti ako AstraZeneca či Sandoz sa spoliehajú na existujúce lieky, informuje tlačová agentúra DPA.IFPMA vyzvalo, aby farmaceutický priemysel spolupracoval s vládami jednotlivých krajín na masovej produkcii liekov za dostupnú cenu.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...