Francúzsko: Dve z detí hospitalizovaných s infekciou E. coli prepustili domov Lille 20. júna (TASR) - Zdravotný stav dvoch z ôsmich nakazených detí, ktoré hospitalizovali v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Lille 20. júna (TASR) - Zdravotný stav dvoch z ôsmich nakazených detí, ktoré hospitalizovali v severnom Francúzsku s črevnou baktériou E. coli, bol taký dobrý, že ich dnes lekári prepustili do domáceho liečenia. Informovali o tom zdravotnícke orgány.Uviedli, že nákaza vo Francúzsku nesúvisela s tohtomesačnou epidémiou E. coli v susednom Nemecku, kde zabila doteraz 40 ľudí. Šesť francúzskych detí zostáva naďalej v nemocnici, vrátane vážne chorého dvojročného dieťaťa, ktoré je na umelom dýchaní po tom, ako ho minulý týždeň uviedli do umelého spánku, povedal hovorca nemocničnej siete CHRU v Lille."Zdravotný stav detí sa zlepšuje," citovala hovorcu agentúra Reuters.Osem detí vo veku 1,5 až 8 rokov prijali do nemocnice v oblasti Nord-Pas-de-Calais minulý týždeň s krvavými hnačkami. Podľa zdravotníkov sa nakazili z mrazených hamburgerov predávaných obchodným reťazcom Lidl, ktorý tieto hamburgery už stiahol z predaja.

Štítky :

Máte po 20-ke a nosíte okuliare či šošovky? Teraz je ideálny čas sa ich zbaviť

Ak patríte k tým, ktorí sa kvôli krátkozrakosti trápia s okuliarmi či šošovkami už od detstva alebo puberty, máme pre vás dobrú správu. Medzi 20. až 25. rokom života sa očná chyba ustáli a práve vtedy je ten najlepší čas podstúpiť laserovú operáciu očí, ktorá vás dioptrií navždy zbaví.