lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Francúzsko: Nové úmrtia a prípady nákazy koronavírusom pribúdajú pomalšie Paríž 30. mája (TASR) - Počet úmrtí na nový koronavírus vo Francúzsku stúpol v piatok ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 30.05.2020 categoryDenné správy

Paríž 30. mája (TASR) - Počet úmrtí na nový koronavírus vo Francúzsku stúpol v piatok o menej než sto, a to už deviaty deň po sebe. Znovu sa spomalilo aj pribúdanie nových potvrdených prípadov nákazy. Krajina sa zároveň pripravuje na uvoľňovanie obmedzení v pohybe a živote obyvateľov. Informovala o tom večer tlačová agentúra Reuters.Francúzsko od 2. júna umožní znovu sa otvoriť reštauráciám, barom a kaviarňam, pričom v Paríži bude platiť viac obmedzení než inde vo Francúzsku. Vláda tiež zruší celoštátne platné obmedzenie cestovať len do vzdialenosti 100 kilometrov (od bydliska).V piatok už skôr štatistický úrad INSEE uviedol, že začiatkom mája zomrelo vo Francúzsku menej ľudí než v tom istom období v predchádzajúcich dvoch rokoch. Vysoký nárast mŕtvych na ochorenie COVID-19 zaznamenávalo Francúzsko na vrchole pandémie počas marca a apríla.Francúzske ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že počet mŕtvych stúpol v piatok oproti predchádzajúcemu dňu o 52, teda o 0,2 percenta, na celkovo 28.714. Tento údaj je štvrtý najvyšší na svete.Nových potvrdených prípadov nákazy koronavírusom je za piatok viac o 0,4 percenta oproti prudkému skoku vo štvrtok o 2,3 percenta. Tento skok spôsobilo lepšie dosledovanie údajov a počtov.Ministerstvo dodalo, že počet ľudí v nemocniciach klesol o vyše 500, čiže o 3 percentá, na celkovo 14.695. A počet ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti klesol o 68, teda o 4,8 percenta, na 1361.Oba tieto počty majú klesajúcu tendenciu od polovice apríla, uviedla agentúra Reuters.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...