lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Francúzsko predlžuje karanténne opatrenia do 11. mája Paríž 13. apríla (TASR) - Francúzsko predlžuje karanténne opatrenia zamerané proti šíreniu nového koronavírusu do ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 13.04.2020 categoryDenné správy

Paríž 13. apríla (TASR) - Francúzsko predlžuje karanténne opatrenia zamerané proti šíreniu nového koronavírusu do 11. mája. Oznámil to v pondelok večer prezident Emmanuel Macron po tom, ako jeho vláda hlásila zvýšenie počtu úmrtí v krajine na takmer 15.000. Informovala o tom agentúra AFP.Macron v televíznom príhovore k občanom povedal, že ak sa šírenie koronavírusu spomalí, potom sa po zmienenom termíne začne postupné zmierňovanie opatrení.Koronavírusová epidémia sa vo Francúzsku podľa jeho slov "začína stabilizovať" a do krajiny "sa vracia nádej", aj keď v regióne Grand Est alebo širšej oblasti Paríža sú nemocnice preťažené."Jedenásty máj bude začiatok novej fázy. Tá bude postupná a pravidlá môžu byť prispôsobené na základe výsledkov," povedal Macron s tým, že od 11. mája by sa mali postupne začať znova otvárať školy a materské školy, kým reštaurácie, kaviarne a hotely by ostali uzavreté.Doma by zostali aj seniori a ľudia s chronickými ochoreniami. Od 11. mája by však mali kapacity postačovať na testovanie všetkých ľudí s príznakmi. Ak sa u niekoho vírus potvrdí, mal by ísť do karantény, dopĺňa z Macronovho vystúpenia agentúra DPA.Hranice s neeurópskymi krajinami ostanú uzavreté do odvolania, dodal Macron.Prísne opatrenia platia vo Francúzsku od 17. marca a už ich raz predĺžili. Obyvatelia krajiny môžu domovy opúšťať len v nevyhnutných prípadoch. Prechádzky či športovanie je povolené len hodinu denne v okruhu jedného kilometra od bydliska.Francúzske ministerstvo zdravotníctva v pondelok večer oznámilo, že za posledných 24 hodín zomrelo v krajine v dôsledku koronavírusu 574 ľudí, čím sa tamojší počet obetí zvýšil na 14.967 od začiatku epidémie.Celkovo 335 z týchto úmrtí evidovali v nemocniciach (+315 oproti predošlému dňu) a 239 v domovoch pre seniorov.Počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti vo Francúzsku klesol piaty deň po sebe, a to o 24, vo vážnom stave sa tak naďalej nachádzalo 6821 ľudí.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...