lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Francúzsko v piatok obnoví očkovanie AstraZenecou, dávku dostane aj premiér Paríž 18. marca (TASR) - Francúzsko od piatka popoludnia obnoví očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vakcínou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 18.03.2021 categoryDenné správy

Paríž 18. marca (TASR) - Francúzsko od piatka popoludnia obnoví očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vakcínou od spoločnosti AstraZeneca, oznámil vo štvrtok premiér Jean Castex. Pred novinármi tiež dodal, že bude medzi ľuďmi, ktorí dostanú dávku.Francúzsko pozastavilo používanie spomínanej očkovacej látky v pondelok 15. marca, pripomenula tlačová agentúra AFP. Dôvodom boli obavy z vážnych vedľajších účinkov vakcíny, napríklad z krvných zrazenín. Podobné kroky urobili vtedy aj ďalšie európske štáty.Castex novinárov ešte informoval, že francúzsky regulačný úrad oznámi aktualizované odporúčania v piatok, po štvrtkovom oznámení Európskej agentúry pre lieky (EMA), že vakcína od AstraZenecy je "bezpečná a účinná"."Aj ja sám sa dám zaočkovať touto vakcínou, aby som ukázal, že jej môžeme úplne dôverovať," vyhlásil Castex na tlačovej konferencii.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...