lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Francúzsko v súvislosti s koronavírusom zakázalo zhromaždenia viac ako 1000 ľudí Paríž 8. marca (TASR) - Francúzsko zakázalo verejné zhromaždenia s účasťou viac ako 1000 ľudí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 08.03.2020 categoryDenné správy

Paríž 8. marca (TASR) - Francúzsko zakázalo verejné zhromaždenia s účasťou viac ako 1000 ľudí s cieľom obmedziť šírenie nákazy nového koronavírusu SARS-CoV-2, informovali v nedeľu agentúry AP a DPA.Rozhodnutie o zákaze zhromaždení oznámil francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran.Francúzsko takisto povoláva do práce lekárov na dôchodku a študentov medicíny s cieľom bojovať proti šíriacej sa nákaze."Najbližšie týždne budú náročné," povedal Véran. Úrady podľa neho pripravujú zoznam udalostí, na ktoré sa zákaz nebude vzťahovať. Minister tieto udalosti označil za "užitočné pre život krajiny".Počet nakazených vo Francúzsku dosiahol v nedeľu 1126 prípadov, čo je druhý najvyšší počet v Európe po Taliansku. Vo Francúzsku nákaze zatiaľ podľahlo 19 ľudí.Taliansko je po Číne, kde koncom decembra 2019 zaznamenali prvé prípady nákazy, druhou najviac postihnutou krajinou na svete s 7375 nakazenými a 366 úmrtiami.Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 vo svete vzrástol v nedeľu na 109.032 počet úmrtí dosiahol 3595.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: