lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


GSK: Horúci nápoj Theraflu Forte nebol nebezpečný, stiahli ho preventívne Bratislava 20. októbra (TASR) – Horúci nápoj Theraflu Forte nebol pre spotrebiteľa nebezpečný. Upozorňuje na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 20.10.2017 categoryDenné správy

Bratislava 20. októbra (TASR) – Horúci nápoj Theraflu Forte nebol pre spotrebiteľa nebezpečný. Upozorňuje na to výrobca lieku GSK Consumer Healthcare. Ten tvrdí, že sa snaží obnoviť dodávky tohto lieku.Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) ohlásil sťahovanie nápoja z trhu, pretože mal v sebe malé cudzorodé častice. "Tie sa nachádzali v troch šaržiach tohto nápoja, so štátnym regulačným úradom sme sa dohodli na ich preventívnom stiahnutí," povedal Pavel Behenský z GSK. Ostatné prípravky značky Theraflu sú podľa neho naďalej dostupné v lekárni. Cudzie častice mali v sebe nápoje so šaržami 7FW0108, 7FW0194, 7FW0107.Theraflu Forte sa používa na krátkodobú úľavu od príznakov prechladnutia, zimnice a chrípky. Určený je pre dospelých, starších pacientov a dospievajúcich, starších ako 16 rokov.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: