lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Grécko: Obyvatelia Solúnu upchávajú kanalizáciu prostriedkami proti koronavírusu Solún 26. marca (TASR) - Miestne úrady v druhom najväčšom meste Grécka Solún vyhlásili, že ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 26.03.2020 categoryDenné správy

Solún 26. marca (TASR) - Miestne úrady v druhom najväčšom meste Grécka Solún vyhlásili, že obyvatelia mesta počas karanténnych opatrení upchávajú systém kanalizácie, keď splachujú ochranné prostriedky proti novému koronavírusu SARS-CoV-2. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AP."Radíme verejnosti, aby nesplachovala antiseptické utierky, jendorazové rukavice alebo dokonca rúška - teda produkty, ktoré sú používané na ochranu pred ochorením COVID-19," uviedol vo svojom vyhlásení miestny vodárenský úrad.Tieto predmety môžu podľa úradu v kombinácii s tukmi a olejmi "spôsobiť upchatie rúr v čerpacích staniciach a zaplaviť ich splaškami" v čase, keď spoločnosť pracuje s bezpečnostným personálom na ochrane zdravia svojich zamestnancov.Ako pripomína AP, potrubia v gréckych mestách sú úzke, a preto by sa v nich nemal splachovať ani toaletný papier. Ten by sa mal odhadzovať do špeciálnych košov.Ochorenie COVID-19 je spôsobované novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...