lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Grécko: Vláda v boji proti nárastu prípadov nákazy nezvažuje lockdown Atény 25. novembra (TASR) - Grécka vláda vo štvrtok opätovne vyhlásila, že v boji proti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 25.11.2021 categoryDenné správy

Atény 25. novembra (TASR) - Grécka vláda vo štvrtok opätovne vyhlásila, že v boji proti pokračujúcemu nárastu počtu prípadov nákazy koronavírusom nezvažuje vyhlásiť celonárodný ani čiastočný lockdown. Informoval o tom grécky spravodajský server Ekathimerini.com."Nebude tu žiaden lockdown, ani kolaps národného systému zdravotnej starostlivosti," povedal novinárom na tlačovom brífingu v Aténach hovorca gréckej vlády Jannis Oikonomu.Reagoval tak na obvinenia hlavných opozičných strán, že pred blížiacim sa obdobím sviatkov je potrebné prijať viacero opatrení na boj proti COVID-19, píše server.Oikonomu vyhlásil, že existuje špecifický rámec opatrení pre nezaočkovaných občanov, ako aj osobitné odporúčania pre miesta, ktoré sú preplnené."Týmto spôsobom budeme pokračovať, bez možnosti lockdownu na obzore," uviedol hovorca gréckej vlády.Grécka vláda už začiatkom novembra zaviedla určité obmedzenia pre nezaočkovaných obyvateľov. Na väčšinu miest však mali naďalej povolený vstup v prípade, že sa preukázali negatívnym výsledkom testu nie starším ako 48 hodín. V 11-miliónovom Grécku je dosiaľ plne zaočkovaných približne 62 percent populácie, pričom tamojšie úrady dúfajú, že do konca jesene sa tento ukazovateľ zvýši na zhruba 70 percent.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...