lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


HaZZ: Hasiči vykonávali testovanie osôb na viacerých miestach Bratislava 7. apríla (TASR) – Hasiči vykonávali testovanie osôb s podozrením na ochorenie COVID-19 na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 07.04.2020 categoryDenné správy

Bratislava 7. apríla (TASR) – Hasiči vykonávali testovanie osôb s podozrením na ochorenie COVID-19 na viacerých miestach. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ)."Posádka hasičskej záchrannej služby v Trenčíne testovala repatriantov v KLÚ Arco v Trenčianskych Tepliciach. Pre potreby odberu vzoriek dnes príslušníci z Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Trenčíne postavili dva provizórne stany - jeden v areáli Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Trenčín, druhý pred fakultnou nemocnicou s poliklinikou," uviedla Farkasová. V odbere vzoriek podľa Farkasovej pokračovala aj posádka Horskej záchrannej služby (HZS) z Banskej Bystrice, a to v Centre účelových zariadení Smrekovec na Donovaloch a v Kúpeľno-rehabilitačnom ústave Bystrá v Liptovskom Jáne. "V karanténnom zariadení na Donovaloch sa uskutočnili okrem testovania aj pravidelné dezinfekčné práce," priblížila Farkasová. Dodala, že HZS v Žiline odoberala vzorky v areáli RÚVZ a tiež na sídlisku Žilina-Hájik a hasiči z hasičskej záchrannej služby v Trnave testovali repatriantov v rekreačnom zariadení Signál Piešťany.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...