lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Havlíček: ČR sa od pondelka vráti na štvrtý stupeň protipandemických opatrení Praha 12. decembra (TASR) - Česko sa od pondelka vráti z tretieto na štvrtý stupeň ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 12.12.2020 categoryDenné správy

Praha 12. decembra (TASR) - Česko sa od pondelka vráti z tretieto na štvrtý stupeň protiepidemického systému. Povedal to v sobotu v televízii Nova český vicepremiér a minister priemyslu a obchodu Karel Havlíček. Ako uviedol, otvorené zostanú naďalej obchody a služby, no pravdepodobne sa zatvoria podniky, reštaurácie a hotely. Tie tak však nebudú musieť spraviť hneď začiatkom týždňa."S dávkou absolútnej istoty v pondelok prejdeme na štvrtý stupeň," uviedol Havlíček v televízii Nova s tým, že vláda ČR nemá inú možnosť.Gastronomické prevádzky a hotely sú pritom znova otvorené len od minulého štvrtka, pripomenula TV Nova v súvislosti s ich ďalším plánovaným zatvorením. Havlíček však zdôraznil, že sa tak nestane okamžite od pondelka a vláda pripraví veľkorysý kompenzačný program. Mnohí majitelia podnikov ale pripravujú na štát žalobu za podľa nich likvidačné opatrenia."Samozrejme je to ich právo. Našou úlohou je zabezpečiť ochranu zdravia a nerobíme to radi. Bohužiaľ, tá situácia je v takom štádiu, v akom je. Musíme spraviť určité opatrenia a bohužiaľ toto je jedným z nich. Musí sa znížiť mobilita, ale budeme kompenzovať," prisľúbil Havlíček.O ďalšom postupe sa definitívne rozhodne na pondelňajšom rokovaní vlády. Podobne ako Havlíček sa však už vyjadril aj český premiér Andrej Babiš, ktorý tiež podporuje návrat k prísnejšiemu - štvrtému stupňu protipandemických opatrení.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...