lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Hlavný hygienik ostáva aj napriek negatívnemu testu preventívne v izolácii Bratislava 8. septembra (TASR) - Hlavný hygienik SR Ján Mikas má negatívny výsledok vyšetrenia na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 08.09.2020 categoryDenné správy

Bratislava 8. septembra (TASR) - Hlavný hygienik SR Ján Mikas má negatívny výsledok vyšetrenia na COVID-19. Z preventívnych dôvodov však naďalej zostáva ešte pár dní v izolácii. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková."Negatívny výsledok testov majú aj ďalší dvaja zamestnanci ÚVZ SR, ktorí tiež prišli do kontaktu s osobou, u ktorej bolo následne potvrdené ochorenie COVID-19," povedala.Hlavný hygienik SR a jeho dvaja kolegovia boli podľa jej slov v kontakte s nakazenou osobou niekoľko hodín. "Všetci traja sa zdržiavali v miestnosti, ktorá bola pravidelne vetraná a mali v miestnosti nasadené rúška s prekrytými ústami a nosovými dierkami, čo je pre ich ochranný účinok kľúčové. Rúško mala nasadené aj nakazená osoba," doplnila.Mikas preto pripomenul význam nosenia rúšok. „Nosenie tvárových rúšok má význam u každého z nás, nielen u osôb s príznakmi respiračného ochorenia, kde rúško priamo zachytáva prúd kvapôčok. Je dôležité, aby ho v súčasnej situácii - v čase druhej vlny ochorenia COVID-19 a tesne pred bránami chrípkovej sezóny – nosili aj na pohľad zdravé osoby. Vírus totiž prenáša aj osoba bez príznakov ochorenia, ktorá nemusí vedieť, že je jeho nosičom, no je tiež infekčná," zhrnul.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...