lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


"Indický" variant koronavírusu bol detegovaný v najmenej 44 krajinách sveta Ženeva 12. mája (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu uviedla, že variant koronavírusu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 12.05.2021 categoryDenné správy

Ženeva 12. mája (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu uviedla, že variant koronavírusu SARS-CoV-2 šíriaci sa v Indii bol detegovaný v desiatkach krajín po celom svete.WHO spresnila, že variant C.1617 covidu-19, ktorý sa prvýkrát objavil v Indii vlani v októbri, bol zistený v sekvenciách vírusu, zaznamenaných v databáze GISAID, "zo 44 krajín vo všetkých šiestich regiónoch WHO". WHO dodala, že dostala správy o zistení tohto variantu koronavírusu SARS-CoV-2 z ďalších piatich štátov.WHO v pondelok oznámila, že variant koronavírusu SARS-CoV-2 šíriaci sa v Indii sa zdá nákazlivejší ako pôvodný vírus, a označila ho za "znepokojujúci".Technická riaditeľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre reakciu na COVID-19 Maria Van Kerkhoveová povedala, že WHO má informácie potvrdzujúce zvýšenú šíriteľnosť tohto variantu aj jeho možnú zvýšenú odolnosť voči vakcínam.India má v súčasnosti najvyšší denný priemer úmrtí na ochorenie COVID-19 na svete. Každé tretie úmrtie na covid na svete je v súčasnosti hlásené práve z Indie.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: