lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Írsko začne od pondelka uvoľňovať opatrenia zavedené v boji s koronavírusom Dublin 15. mája (TASR) - Írsko začne v pondelok uvoľňovať opatrenia zavedené v súvislosti s ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 15.05.2020 categoryDenné správy

Dublin 15. mája (TASR) - Írsko začne v pondelok uvoľňovať opatrenia zavedené v súvislosti s novým koronavírusom. V piatok to oznámil premiér Leo Varadkar, ktorého citovali agentúry AFP a Reuters."Môžem potvrdiť, že je bezpečné začať s prvou fázou nášho plánu uvoľňovania opatrení od pondelka," uviedol Varadkar.Vláda takisto po prvýkrát odporučila obyvateľom nosiť na verejnosti rúška.Po novom bude pre všetkých ľudí prichádzajúcich do krajiny povinná 14-dňová karanténa. Výnimku budú mať tí, ktorí prídu zo Severného Írska.Írsko zaviedlo obmedzenia pohybu na konci marca. Zavreli sa všetky podniky a obchody s výnimkou supermarketov a čerpacích staníc. Plán uvoľňovania je podľa Reuters jeden z najkonzervatívnejších v Európe.V prvej fáze, ktorá by sa mala spustiť v pondelok, sa budú môcť otvoriť záhradné centrá, opravovne a povolia sa stavebné práce. Ľudia sa budú môcť opäť stretnúť s osobami, s ktorými nežijú v spoločnej domácnosti. Budú si takisto môcť ísť zahrať tenis alebo golf.Reštaurácie a kaviarne zostanú podľa plánu zatvorené až do konca júna, hotely do júla. Školy sa otvoria až v septembri.Plán uvoľňovania opatrení Varadkarova dočasná vláda predstavila 1. mája. Pozostávať by mal z piatich fáz, ktoré by mala vláda spúšťať v trojtýždňových rozstupoch, uvádza agentúra AP.Írsko dosiaľ potvrdilo 23.827 prípadov nákazy koronavírusom a 1506 úmrtí.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...