lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


J. MRVA: Stredisko je výsledkom spolupráce verejného a súkromného sektora Bratislava 16. novembra (TASR) - Vajnory majú rekonštruovaný multifunkčný objekt, v ktorom našlo miesto predovšetkým ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 16. novembra (TASR) - Vajnory majú rekonštruovaný multifunkčný objekt, v ktorom našlo miesto predovšetkým nové zdravotné stredisko. Dnes večer moderné stredisko odovzdali do užívania občanom.Táto bratislavská mestská časť nemala prostriedky na obnovu starého ošarpaného objektu. Pomohol však privátny sektor. "Podarilo sa nám nájsť modus vivendy zo situácie, kedy obec nemá dosť prostriedkov na rekonštrukciu objektu, ale chce mať zdravotné stredisko na vysokej úrovni. Východiskom bola obchodná verejná súťaž s možnosťou prenájmu strediska v pôvodnom stave na 25 rokov s podmienkou zachovania štyroch ambulancií, rozšírenie o ďalšie ambulancie a menšiu občiansku vybavenosť. Podmienkou bola minimálna investícia budúceho nájomcu do rekonštrukcie v sume 250.000 eur," uviedol pre TASR starosta Vajnôr Ján Mrva.Súťaž vyhrala spoločnosť Medicentrum, ktorá rekonštrukciu aj v plánovanom čase zrealizovala. V objekte je popri štyroch pôvodných aj priestor pre osem iných, nových ambulancií, lekáreň a banka. "Je to vzorový príklad, ako môžu na prospech celej obce spolupracovať verejný sektor, teda miestna samospráva, so súkromným investorom," dodal Mrva.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...