lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Japonsko: Vláda zruší mimoriadny stav v prefektúrach Osaka, Kjóto a Hjógo Tokio 21. mája (TASR) - Japonsko v súvislosti s pandémiou COVID-19 zruší mimoriadny stav v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 21.05.2020 categoryDenné správy

Tokio 21. mája (TASR) - Japonsko v súvislosti s pandémiou COVID-19 zruší mimoriadny stav v prefektúrach Osaka, Kjóto a Hjógo, ktoré sa nachádzajú v regióne Kansai.Dôvodom je pokles prípadov nákazy pod normu stanovenú vládou na stiahnutie týchto opatrení, informovala vo štvrtok tlačová agentúra Reuters.Tento krok znamená, že mimoriadny stav bude platiť už len v piatich prefektúrach - Tokio, Kanagawa, Saitama, Čiba a Hokkaido, dopĺňa denník Asahi šimbun.Minister hospodárstva Jasutoši Nišimura spresnil, že počet infekcií zaznamenaných v daných oblastiach za uplynulé dni predstavuje 0,5 prípadov na 100.000 obyvateľov.Plán schválila komisia expertov. Po tom, ako zrušenie opatrení odobria aj parlamentné výbory, bude o ňom ešte v priebehu dňa oficiálne informovať premiér Šinzó Abe.Japonsko nepostihlo explozívne šírenie koronavírusovej choroby - tamojšie zdravotnícke úrady v stredu evidovali 16.433 potvrdených prípadov nákazy a 784 súvisiacich úmrtí, uviedla japonská verejnoprávna televízna stanica NHK.Pandémia a príslušné karanténne reštrikcie uvrhli japonskú ekonomiku - celosvetovo tretiu najväčšiu - do recesie. Abe, rovnako ako iní svetoví lídri, sa snaží vyvážiť potrebu zastaviť šírenie pandémie s potrebou zachovania fungujúcej ekonomiky.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...