lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Japonsko a USA odporúčajú necestovať do Číny; prvé nákazy potvrdilo Taliansko Tokio/Washington/Rím 31. januára (TASR) - Japonsko sa v piatok pridalo k rastúcemu počtu krajín, ktoré ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 31.01.2020 categoryDenné správy

Tokio/Washington/Rím 31. januára (TASR) - Japonsko sa v piatok pridalo k rastúcemu počtu krajín, ktoré svojim občanom odporučili necestovať do Číny vzhľadom na šírenie nového koronavírusu. Informovali o tom agentúry AP a DPA.Ministerstvo zahraničných vecí v Tokiu uviedlo, že okrem doteraz platného varovania pred cestami do provincie Chu-pej, kde leží epicentrum nákazy - mesto Wu-chan -, by japonskí občania nemali vôbec cestovať do Číny, ak to nie je nevyhnutné.Rezort v aktualizovanom upozornení pre cestujúcich poukázal na obavy z ďalšieho šírenia nákazy, ako aj na to, že Spojené štáty a iné krajiny vrátane európskych už podnikli podobné opatrenia. V Japonsku sa objavilo 14 potvrdených prípadov infekcie vrátane dvoch, pri ktorých došlo k prenosu nákazy z človeka na človeka.Čína v piatok v najnovšej bilancii oznámila, že v krajine sa dosiaľ vyskytlo 9692 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom 2019-nCoV, pričom počet úmrtí sa výrazne zvýšil na 213. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyhlásila v súvislosti s týmto vírusom stav globálnej zdravotnej núdze.Americké ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok večer vyzvalo občanov Spojených štátov, aby "necestovali" do Číny. Úroveň výstrahy pre cestujúcich do tejto krajiny zvýšilo na najvyšší štvrtý stupeň s tým, že americkí občania v Číne by tiež mali zvážiť odchod z krajiny "komerčnými prostriedkami".Talianska vláda vo štvrtok večer oznámila, že pozastavuje všetky lety medzi Talianskom a Čínou po tom, ako lekári potvrdili pozitívne testy na nový koronavírus u dvoch čínskych turistov v Ríme."Myslíme si, že sme prvou krajinou EÚ, ktorá podnikla takéto preventívne opatrenie," uviedol premiér Giuseppe Conte, ktorého citovala agentúra AFP.Turistov, podľa správ manželov, umiestnili do izolácie v ústave pre infekčné choroby v talianskej metropole. Polícia súčasne uzavrela izbu v hoteli v centre mesta, kde boli ubytovaní, a ďalších čínskych turistov z rovnakej skupiny dovolenkárov testujú na vírus. Úrady okrem toho zisťujú trasu pohybu oboch nakazených v Taliansku. Predpokladá sa, že pred týždňom pricestovali do Milána.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: