lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Južná Kórea hlásila vo štvrtok iba 22 nových prípadov nákazy koronavírusom Soul 16. apríla (TASR) - Južná Kórea vo štvrtok oznámila 22 ďalších prípadov nákazy novým ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.04.2020 categoryDenné správy

Soul 16. apríla (TASR) - Južná Kórea vo štvrtok oznámila 22 ďalších prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet nakazených v krajine je tak 10.613. Informácie priniesla juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.Už štvrtý deň za sebou sa počet nových prípadov nákazy v krajine drží pod číslom 30, uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).Štvrtkové nové prípady predstavujú aj prudký pokles oproti vrcholu z 29. februára, keď bolo zaznamenaných 909 nových prípadov. Denný počet nových infekcií v Južnej Kórei sa drží pod číslom 50 posledných osem dní.Zdravotnícke úrady sú však ešte v stave vysokej pohotovosti, keďže stále prichádzajú noví nakazení zo zahraničia a zhluky infekcií sa objavujú aj v kostoloch a nemocniciach. Úrady takisto pozorne sledujú aj ľudí, ktorí boli znovu pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom.Počet úmrtí na koronavírus, ktorý sa objavil koncom vlaňajška v Číne, stúpol v Južnej Kórei vo štvrtok o štyri na 229, oznámilo KCDC.Počet pacientov prepustených z karantény a úplne vyliečených dosiahol 7757, čo je oproti predchádzajúcemu dňu nárast o 141.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...