lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOMÁRNO: Červené nosy opäť rozveselili deti vo Všeobecnej nemocnici Komárno 7. novembra (TASR) - Detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno navštívili tento týždeň Červené nosy, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 07.11.2013 categoryDenné správy

Komárno 7. novembra (TASR) - Detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno navštívili tento týždeň Červené nosy, Clowndoctors, ktorí rozveselili mladých pacientov. Prostredníctvom profesionálnych zdravotných klaunov vládla na oddelení dobrá nálada. Informovala TASR tlačová hovorkyňa AGEL SK, a. s., Marta Csergeová."Na detskom oddelení je momentálne viac ako desať pacientov všetkých vekových kategórií od batoliat do 19 rokov, ktorým sa po príchode klaunov rozžiarili očká a celé oddelenie bolo zrazu plné dobrej nálady," uviedla vedúca sestra Eleonóra Mészáros s tým, že zamestnanci sú vďační Občianskemu združeniu Červený Nos za obetavú a nezaplatiteľnú prácu, ktorá prináša deťom psychickú pohodu, radosť a humor na oddelení. Clowndoctors svojím príchodom pomohli malým pacientom aspoň na chvíľku zabudnúť na miesto, kde sa práve nachádzajú a spríjemnili im pobyt. Podľa jej ďalších slov si personál veľmi cení prácu klaunov, keďže psychická pohoda prispieva k rýchlejšiemu uzdraveniu.Zdravotní klauni chodia do nemocnice spravidla dvakrát do mesiaca. Nakoľko na detskom oddelení sú zastúpené všetky vekové kategórie, tak sa klauni venujú týmto pacientom špecificky podľa veku a typu ochorenia. "V každom prípade prítomnosť klaunov pozitívne ovplyvňuje zdravotný stav mladých pacientov. Rodičia sú radi, že vidia na tvárach detí úsmev a radosť," konštatovala Csergeová.Všeobecnú nemocnicu Komárno prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.