lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Pacientom v nemocnici spríjemnili deň koncertom vážnej hudby Košice 10. júna (TASR) - Pacienti Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach si dnes mohli ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 10. júna (TASR) - Pacienti Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach si dnes mohli už po štvrtý raz vypočuť tóny vážnej hudby priamo v areáli nemocnice, vo vestibule Pavilónu zdravia na Rastislavovej ulici. Hudobný zážitok mali vďaka koncertu členov Štátnej filharmónie Košice a študentov košického konzervatória. Vypočuli si skladby Saint–Saënsa, Bacha, Telemanna, Blakea a Smetanu v podaní huslí, fláut a harfy. „Niet pochýb o tom, že hudba má na človeka blahodarné účinky. Sme radi, že filharmonici a konzervatoristi spestrili takto príjemne deň našim pacientom," komentovala riaditeľka nemocnice Iveta Marinová. Atmosféru koncertu ozvláštnila najmä harfa. "Klasická hudba vniesla krásu a radosť do nemocničného prostredia a pomohla poslucháčom nachvíľu sa zastaviť a pozabudnúť na každodenné starosti či zdravotné problémy," doplnila pre TASR hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová. Podľa nej pozitívne vnímali koncert aj samotní hudobníci, pre ktorých je koncertovanie mimo koncertnej sály zaujímavou skúsenosťou.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...