lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Primátorská kvapka krvi prilákala na Magistrát 50 darcov Košice 6. mája (TASR) – Na košickom Magistráte tiekla krv. Už siedmykrát, v rámci osláv ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 6. mája (TASR) – Na košickom Magistráte tiekla krv. Už siedmykrát, v rámci osláv Dňa mesta Košice, sa mohli Košičania aktívne zúčastniť ušľachtilej a dobročinnej akcie – Primátorskej kvapky krvi. V priestoroch Magistrátu mesta Košice mohli dobrovoľníci darovať vzácnu tekutinu a pomôcť tak všetkým, ktorí to potrebujú.Zachrániť chorým život takouto formou mohli všetci dnes od 07.00 h. do 11.30 h vo vestibule úradu. Cieľom akcie bolo podporiť darcovstvo krvi, zapojiť doň pracovníkov samosprávy, ale i nových darcov krvi.Darcom krvi sa stal dnes aj primátor mesta Košice Richard Raši, spoločne s ďalšími kolegami. Primátor je pravidelným darcom krvi, ako lekár chce ísť nielen slovným, ale činným príkladom. „Krvi je dnes naozaj málo, väčšina zdravotníckych zariadení spotrebúvajú túto tekutinu denne v obrovských množstvách. Každý občan, ktorý je zdravý a môže darovať krv, by ju darovať mal, práve preto, aby jeho najbližším a možno aj jemu samému, to raz v živote pomohlo," povedal Raši.Zaistenie dostatočného množstva krvi a krvných produktov podstatne znižuje životné riziká všetkých občanov. Dnes dopoludnia sa našlo 50 darcov krvi, z ktorých celkom 36 vyhovelo požiadavkám zdravotníkov. Organizátorom akcie bolo Mesto Košice a Národná transfúzna služba SR.

Štítky :

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.