lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Prvým Košičanom, ktorý sa narodil v roku 2012, je Marek (2) Košice 1. januára (TASR) - Prvým Košičanom narodeným v roku 2012 je Marek, ktorý prišiel ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 1. januára (TASR) - Prvým Košičanom narodeným v roku 2012 je Marek, ktorý prišiel na svet okolo 3.00 h. Narodil sa matke Blanke Mattovej priamo doma na Bencúrovej ulici. S chlapčekom prišla potom na košickú I. gynekologicko-pôrodníckú kliniku Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). "Váži 2320 gramov a meria 44 centimetrov," informovala dnes TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová. Marek dostal od košického primátora hračky, mama Blanka 300 eur.Prvé dieťa, ktoré prišlo dnes na svet v Košiciach na tej istej klinike, sa volá Henrieta Gáborová. Na svet prišla skôr, pol hodinu po polnoci. Rodičia nie sú Košičania, bývajú v okolí. Hovorkyňa UNLP uviedla, že dievčatko váži 1970 g a meria 43 cm. "Mama Mária sa narodila v roku 1989, býva v Kecerovciach, ide o jej druhé dieťa. Prvé má takisto dievčatko," spresnila Oravcová.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: