lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Situácia v Detskej fakultnej nemocnici sa mierne zlepšuje Košice 28. novembra (TASR) - Situácia v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach sa mierne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 28. novembra (TASR) - Situácia v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach sa mierne zlepšuje. Povedal to dnes novinárom riaditeľ DFN Peter Krcho. Z 52 výpovedí bolo stiahnutých 14, doteraz na nich trvá 38 lekárov. Krcho si zároveň myslí, že aj lekárov vo výpovediach už situácia prestáva baviť a radi by sa vrátili k svojej práci. "A niekto ich brzdí v tom, aby to urobili."Malým pacientom podľa neho dokáže nemocnica zabezpečiť akútnu zdravotnú starostlivosť aj po 1. decembri. Situácia sa má stabilizovať aj vďaka novým lekárom, ktorých prijali 10. Bez obmedzenia bude fungovať niekoľko oddelení DFN, napr. detská chirurgia či klinika neonatológie. Rizikové zostanú špecializované ambulancie. Tým majú podľa šéfa DFN pomáhať so zabezpečovaním aj sestry. "Budú koordinovať lekárov, aby bol pacient doriešený," vysvetlil. Anestéziológovia majú tento týždeň oznámiť, ako si predstavujú fungovanie detského ARO od decembra. "Predpokladám, že sa budeme vedieť dohodnúť." DFN má podľa Krcha pripravené v tejto súvislosti aj riešenie v zálohe a to v spolupráci s inými nemocnicami.Tento víkend liečila DFN 137 detí, v službe bolo osem lekárov, z toho jeden v príslužbe. Krcho chce, aby bola situácia stabilná a nemocnica mala dostatočný počet lôžok. Do budúcnosti by mala nemocnica zaviesť také režimy, aby boli všetci lekári rovnomerne zaťažovaní. "Toto bude treba vylepšiť," zdôraznil Krcho. DFN v tieto dni ponúka lekárom dodatky k zmluvám, ktoré im zvýšia mzdu.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...