lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Skupina bežcov na maratóne upozornila na ochorenie mnohopočetný myelóm Košice 6. októbra (TASR) - Košický Medzinárodný maratón mieru (MMM) zabehli v nedeľu (5.10.) aj desiatky ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 06.10.2014 categoryDenné správy

Košice 6. októbra (TASR) - Košický Medzinárodný maratón mieru (MMM) zabehli v nedeľu (5.10.) aj desiatky lekárov a rodinných príslušníkov pacientov, ktorí sa liečia na mnohopočetný myelóm. Skupina tak poukázala na prítomnosť tohto ochorenia a podporila projekt jeho včasnej diagnostiky v SR.Bežci v tmavomodrých dresoch s nápisom neziskovej organizácie Slovenská myelómová spoločnosť (SMS) zabehli symbolické kilometre s  cieľom podporiť svojich najbližších a informovanosť širokú verejnosť o probléme, ktorý predstavuje zriedkavý typ rakoviny vyvierajúci z plazmatických buniek, ktoré sa nachádzajú v kostnej dreni.Napriek tomu, že liečba mnohopočetného myelómu za ostatných päť rokov zaznamenala veľký progres, väčšina pacientov musí v priebehu pomerne krátkeho času prijať veľa rozhodnutí, radikálne zasahujúcich do kvality ich života. Cieľom účasti na maratóne bolo zvyšovanie informovanosti o mnohopočetnom myelóme, zabezpečovanie rovnakého prístupu k najvyššiemu štandardu liečby, starostlivosti a pomoc pacientom a ich blízkym vyrovnať sa s diagnózou čo najlepšie. Za týmto účelom organizuje SMS tiež pravidelné vzdelávacie podujatia pre lekárov a pacientov, participuje na výskumných aktivitách a vedie anonymný register pacientov s mnohopočetným myelómom v SR.V súčasnosti sa na Slovensku na mnohopočetný myelóm lieči 600 pacientov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...