lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Vo Východoslovenskom onkologickom ústave lekári výpovede nepodali Košice 29. septembra (TASR) - Ani jeden lekár z Východoslovenského onkologického ústavu (VOÚ) a. s. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 29. septembra (TASR) - Ani jeden lekár z Východoslovenského onkologického ústavu (VOÚ) a. s. nedal doteraz výpoveď. Predseda odborárskej organizácie pri VOÚ Pavol Matula uviedol, že medzi tamojšími lekármi nevládne nespokojnosť, ani kvôli platom. "Naša odborová organizácia sa nepripája k aktivitám Lekárskeho odborového združenia. Máme dlhoročné skúsenosti s vytvorením akciovej spoločnosti. Napriek zložitým začiatkom sa neprejavuje medzi našimi lekármi nespokojnosť," uviedol Matula v stanovisku, ktoré dnes TASR poskytla hovorkyňa ústavu Monika Murová. V rámci košických nemocníc dnes doručili Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) výpovede od 234 lekárov. "Predstavuje to zhruba 30 percent z celkového počtu 783," informovala hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová. Dňom doručenia právoplatných výpovedí podľa nej začína plynúť výpovedná lehota, ktorá je rôzna - od jedného do dvoch mesiacov. "Predpokladáme, že najbližšie dni ozrejmia, ako to lekári s výpoveďami myslia a podľa toho sa zariadime," doplnila Oravcová. UNLP chce vykonať všetky potrebné opatrenia, aby mohla naďalej poskytovať komplexnú zdravotnú starostlivosť a nedošlo k ohrozeniu životov a zdravia pacientov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...