lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

KROMPACHY: Sestra z chirurgického oddelenia získala ocenenie Biele srdce Krompachy 14. mája (TASR) - Ocenením Biele srdce Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RKSaPA) v Spišskej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 14.05.2015 categoryDenné správy

Krompachy 14. mája (TASR) - Ocenením Biele srdce Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek (RKSaPA) v Spišskej Novej Vsi začiatkom tohto týždňa vyjadrila svoje uznanie v kategórii sestra/pôrodná asistentka v praxi aj Eve Piskovej. Tá pracuje v Nemocnici Krompachy už 37 rokov a je obľúbená ako u pacientov, tak medzi kolegyňami. Z rúk prezidentky RKSaPA Petry Oláhovej si ocenenie prevzali štyri sestry z regiónu Spišská Nová Ves, ktoré boli nominované v kategóriách sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi a sestra/pôrodná asistentka – pedagóg. „Eva Pisková pracuje na operačnej sále už 37 rokov, je pracovitá, komunikatívna, ohľaduplná a taktná. Asistovala pri tisíckach operácií, zažila veľa kritických okamihov, ktoré táto práca prináša. Všetky svoje povinnosti vždy plnila a plní s nadhľadom a humorom jej vlastným. K pacientom pristupuje citlivo, súcíti s ich problémami, vypočuje ich a vždy nájde slová, ktorými ich upokojí. Ocenenie Biele srdce si zaslúžila pre svoj zodpovedný prístup k svojej práci, spolupracovníkom, nadriadeným, je to sestra, ktorá môže byť vzorom pre súčasnú generáciu sestier,“ konštatovala námestníčka riaditeľa pre úsek ošetrovateľstva Marta Müllerová.Ocenenia si sestry prevzali v utorok (12.5.) na regionálnom seminári v priestoroch Hotelovej akadémie Spišská Nová Ves pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. „Cena Biele srdce je morálnym ocenením vyjadrujúcim charakter starostlivosti, vedomostí a humanity, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva,“ zdôraznila Oláhová.Chirurgické oddelenie patrí k základným oddeleniam nemocnice. To krompašské prešlo roku 2002 rozsiahlou rekonštrukciou. Má 30 lôžok v ôsmich izbách na dvoch poschodiach. Štyri postele sú pooperačné. Súčasťou oddelenia je aj jednotka intenzívnej starostlivosti, ktorá má štyri lôžka. Operačný trakt pozostáva z dvoch operačných sál. Nachádza sa na 1. poschodí spoločne s oddelením anestézie a intenzívnej medicíny. „Som príjemne prekvapená, že som bola medzi štyrmi ocenenými sestrami a týmto by som sa chcela poďakovať všetkým mojim kolegom, ktorí pri mne stáli aj v ťažkých životných situáciách,“ dodala ocenená sestra Eva Pisková.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...