lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kolumbia: Na veľvyslanectve USA hlásia výskyt tzv. havanského syndrómu Bogota 13. októbra (TASR) - Americké úrady vyšetrujú možný výskyt prípadov tzv. havanského syndrómu medzi ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 13.10.2021 categoryDenné správy

Bogota 13. októbra (TASR) - Americké úrady vyšetrujú možný výskyt prípadov tzv. havanského syndrómu medzi zamestnancami veľvyslanectva USA v Kolumbii. Informovala o tom v stredu na svojej webovej stránke stanica BBC.Príznaky tohto syndrómu v posledných týždňoch hlásilo viac ako desať pracovníkov veľvyslanectva a ich rodinných príslušníkov, uvádza stanica CNN s odvolaním sa na nemenovaného amerického predstaviteľa oboznámeného so situáciou.Pôvod tohto záhadného zdravotného problému nie je známy a objavili sa i špekulácie, že ho vyvolávajú elektronické zbrane. Osoby, ktoré tvrdili, že trpeli týmto syndrómom, sa sťažovali na bolesti hlavy, závraty a príznaky zodpovedajúce otrasom mozgu. Ich stav si vo viacerých prípadoch vyžiadal niekoľkomesačnú liečbu.Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken plánuje na budúci týždeň navštíviť kolumbijské hlavné mesto Bogota. Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Ned Price sa dosiaľ pre médiá odmietol vyjadriť ako k Blinkenovej ceste do Bogoty, tak aj k domnelému výskytu havanského syndrómu na tamojšej americkej ambasáde.Prvé prípady výskytu tohto syndrómu zaznamenali v roku 2016 na Kube. Výskyt ďalších prípadov odvtedy hlásili aj z iných krajín vrátane Ruska, Číny či Rakúska. Americká aj kolumbijská vláda informovali, že najnovší domnelý výskyt tohto syndrómu vyšetrujú.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...