lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Komárno: Nemocnica získala monitory dychu pre všetkých novorodencov Komárno 15. apríla (TASR) – Nemocnica Komárno získala od Nadácie Križovatka monitory dychu pre novorodencov. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 15.04.2019 categoryDenné správy

Komárno 15. apríla (TASR) – Nemocnica Komárno získala od Nadácie Križovatka monitory dychu pre novorodencov. V súčasnosti tak má tento prístroj k dispozícii každý novorodenec na novorodeneckom oddelení komárňanskej nemocnice. „Monitory dychu Baby Sense II. slúžia na rozpoznanie porúch dýchania. Ak sa dýchanie zastaví na viac ako 20 sekúnd, alebo ak sa frekvencia dychu zníži pod hranicu desať dychov za minútu, spustí sa zvuková aj svetelná signalizácia monitora. Monitor dychu teda nezabráni vzniku respiračných problémov, upozorní však na ich výskyt a dá tak deťom šancu na život,“ uviedla Ingrid Moravcová, vedúca lekárka novorodeneckého oddelenia.Nadácia Križovatka je mimovládna nezisková organizácia, ktorá od roku 2008 šíri ako jediná v SR povedomie o syndróme náhleho úmrtia dojčiat (SIDS) a o možnostiach ochrany ohrozených detí do jedného roka. Vďaka darcom a sponzorom pomáha vybaviť slovenské nemocnice a pôrodnice monitorom dychu. Cieľom projektu je, aby ho malo každé lôžko pre novorodencov a dojčatá. Druhou časťou poslania projektu je zriaďovanie a prevádzka výpožičných miest pri novorodeneckých a pôrodníckych oddeleniach nemocníc, kde si rodičia novonarodených detí môžu pri odchode domov monitor dychu požičať.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...