lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Koronavírus: Británia vyzýva občanov, aby jej pomohli zbierať ovocie a zeleninu Londýn 26. marca (TASR) - Británia vyzvala vo štvrtok svojich občanov, aby jej pomohli so ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 26.03.2020 categoryDenné správy

Londýn 26. marca (TASR) - Británia vyzvala vo štvrtok svojich občanov, aby jej pomohli so zberom ovocia a zeleniny a krajine tak umožnili zabezpečiť dostatok potravín, keďže pre pandémiu koronavírusu SARS-CoV-2 zápasí s nedostatkom sezónnych pracovníkov zo zahraničia. Informovala o tom agentúra Reuters. "Musíme mobilizovať britskú pracovnú silu, aby sme zaplnili medzeru a zabezpečili, že ľudia budú mať v letných mesiacoch na svojich tanieroch naše skvelé ovocie a zeleninu," uviedol britský minister životného prostredia George Eustice. Minister ďalej zdôraznil, že v tejto záležitosti už prebiehajú "skvelé náborové kampane".Ako pripomína Reuters, britské poľnohospodárstvo je vo veľkej miere závislé od sezónnych pracovníkov zo zahraničia, pričom pandémia nového koronavírusu zastavila ich prílev do krajiny. Ten bol podľa agentúry už predtým nedostatočný v dôsledku odchodu Spojeného kráľovstva z EÚ.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...