Koronavírus: V ČR pribudlo 5176 nakazených a prinajmenšom 51 úmrtí Praha 2. decembra (TASR) - V Česku pribudlo v utorok 5176 nových prípadov nákazy koronavírusom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 02.12.2020 categoryDenné správy

Praha 2. decembra (TASR) - V Česku pribudlo v utorok 5176 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a prinajmenšom 51 súvisiacich úmrtí. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených v stredu nadránom na oficiálnej webstránke českého ministerstva zdravotníctva.Celkový počet úmrtí na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 sa od vypuknutia pandémie zvýšil na 8407. Údaje o dennom prírastku úmrtí však nemusia byť konečné, keďže často bývajú doplňované spätne aj za niekoľko dní.Česko v súčasnosti eviduje 64.890 aktívnych prípadov nákazy. Celkovo sa v ČR od začiatku pandémie nakazilo 528.474 ľudí. Doteraz sa z ochorenia vyliečilo 455.177 osôb. Do utorka 18.05 h bolo podľa údajov ministerstva v nemocniciach hospitalizovaných 4741 pacientov, z toho 675 vo vážnom stave.Česká vláda v nedeľu rozhodla, že od štvrtka 3. decembra krajina prejde v rámci svojho Protiepidemického systému (PES) zo štvrtého (červeného) na tretí (oranžový) z celkovo piatich stupňov.S obmedzeniami počtu zákazníkov a návštevníkov sa tak budú môcť otvoriť obchody, služby i reštaurácie, no tiež múzeá či pamiatky. Zrušený bude zákaz nočného vychádzania i zákaz nedeľného predaja. Pre divadlá a kiná naďalej zostane platiť zákaz divákov, ten má byť zrušený až s prechodom na druhý stupeň PES.Zvýšiť sa má maximálny možný počet osôb na hromadných akciách na desať vnútri a 50 vonku a platiť už nebude ani zákaz konzumácie alkoholu na verejne prístupných miestach. Naopak, povinnosť nosiť rúška vo všetkých vnútorných priestoroch a vo vybraných verejných miestach zostáva.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.